ARGE’de Çalışanlar Nelere Dikkat Etmeli?

Araştırma Geliştirme yani ARGE’de Çalışanlar bu alanda bazı hususlara dikkat etmelidir. Genel olarak bir ürünün geliştirilmesi, standartlarının yükseltilmesi, ürün maliyetinin düşürülmesi adına çalışmalar yapılması ve yeni teknolojiler geliştirilmesi alanlarında çalışacak olan ARGE çalışanlarına büyük görevler düşmektedir. ARGE’de çalışabilmek için bazı sorumlulukları ve özellikleri barındırıyor olmak gerekmektedir. Böylelikle başarılı bir ARGE sorumlusu olunabilmektedir. Çalışılacak alana göre değişen kriterlerin haricinde her ARGE çalışanda olması istenilen özellikler de vardır. ARGE’de Çalışanlar tamamen bu özellikler ve kriterlere göre seçilerek göreve başlatılmaktadır.

ARGE’de Çalışanların Hangi Görev ve Sorumlulukları Vardır?

ARGE’de çalışanların çeşitli görev ve sorumluluklarının olduğunu az önce söylemiştik. Bu görev ve sorumlulukları biraz daha açacak olursak öncelikle şirketin hedeflerini destekleyen araştırma ve geliştirme faaliyetlerine öncülük etmeyi belirtebiliriz. Bunun yanında ARGE’de Çalışanlar yeni geliştirilen ürünlerin sürecini denetlemekle de görevlidirler. Çeşitli yeni teknoloji, ürün ve üretim süreçlerinin firma işleyişine dahil etmeyi de gerçekleştirmelidirler. Verilen firma hizmetinin daha iyi bir konuma ulaşması için araştırma, planlama ve uygulama adımlarını sağlamalılar.

ARGE’de Çalışanlar pazarlama departmanı ile birlikte iş birliği halinde de çalışmalıdır. Firmada çalışanların performansını arttırmak veya kabiliyet gelişimi sağlamak amacıyla şirket içerisinde eğitim programları önermelidirler. Araştırma projelerini denetlemek ve sonuçları analiz etmek gibi görevleri de bulunmaktadır. Analiz sonucunda ise elde edilen bulgulara göre öneriler sunmalıdırlar. Araştırmalarda bütün kapsamı değerlendirerek araştırmalar için gereken zaman ve bütçe sonuçlandırmasını sağlamalıdırlar.

ARGE Çalışanında Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

ARGE’de Çalışanlar bu alanda çeşitli özelliklere sahip olmalıdır. Bu özelliklerin başında ise yeni ürün geliştirme sürecinde her adımı denetleme, ortaya çıkan problemleri çözme ve buna bağlı olarak yaratıcılığa sahip olması gerektiği belirtiliyor. Bunun yanında ARGE proje ve çalışmalarında ekip yönetimi konusunda liderlik sağlayabilecek olması isteniyor. Daha sonrasında ise sözlü ve yazılı bir biçimde iyi bir iletişim becerisi göstermek de ARGE çalışanı özellikleri arasında oluyor. Raporlama konusunda yeterli yetkinliğe sahip olmak ve etkin karar verebilecek inisiyatif alabilecek yetenek ve özelliklere sahip olunması talep ediliyor.

ARGE Çalışanı Olmak için Hangi Eğitimi Almak Gerekiyor?

ARGE çalışanı olabilmek için şirketler sektöre bağlı olarak çeşitli eğitimlerden mezun olmuş kişileri tercih ediyor diyebiliriz. Genel olarak ARGE’de Çalışanlar için temel bilimler alanlarından mezun olan kişiler, makine mühendisleri, kimya mühendisleri, metalurji gibi pek çok bölümden 4 yıllık eğitim alarak mezun olarak kişilerdir denilebilir. Firmaların talep ettiği farklı lisans bölümlerinden mezun olan bu kişiler ARGE merkezlerinde ilgili projelerde yer alarak çalışmalarına başlamaktadır. En az lisans mezunu olarak ARGE çalışanı olabilmek mümkündür. Ancak tabii ki bu eğitim kriterinin yanında bahsedilen diğer özellik ve yeteneklere de sahip olunması şirketlerin ARGE merkezleri tarafından talep ediliyor.

ARGE’de Çalışanlar Ne İş Yapıyor?

ARGE’de Çalışanlar bulundukları alanda göre çeşitli çalışmalar yapıyor. Genel hatları ile bahsedecek olursak firmanın sunmuş olduğu ürün ya da hizmeti daha iyi hale getirebilmek için çeşitli araştırmalar yapıyorlar. Müşteri talebi gibi nedenlerden dolayı gerçekleşen bu araştırmalar ürün ve hizmetlerin nasıl daha kaliteli hale gelebileceği konusunda birtakım sonuçlar ortaya koyuyor. Bu araştırmalar sonucunda ise ürün ve hizmetler için teknolojik gelişmeler, yeni üretim teknikleri, maliyeti düşürücü yöntemler ve farklı stratejiler ortaya çıkıyor. ARGE’de Çalışanlar tamamen bir ekip halinde bu araştırma ve çalışmaları yürüterek uzun vadede firmanın çok daha başarılı sonuçlar elde etmesine olanak veriyor.

Son Yazılar